Fontgrootte: +

Tijdrit JDJD 2023

Hallo Beste Leden

Intussen kunnen we tevreden terugkijken op het weekend in Retie. De vrijdag begon zeer nat zodat de rit vanuit Langemark voor de meesten een NO GO was. Het aansluiten bij de groep voor Sint-Niklaas was de meest juiste beslissing, bleek later op de avond toen we droog en wel in Retie aankwamen. De worsten smaakten wonderwel en na een leuke avond met veel leute en gezang werd de volgende ochtend de rit aangevat na een plensbuitje. Drie platte banden en 70 kilometer later konden we genieten van een heerlijke spaghetti of croque. Bij dikke Louis werden ook nog de nodige suikers in de vorm van een limburgse vlaai ingeslagen voor de laatste loodjes. s'Avonds vonden de cowboys en de "lonely" indiaan mekaar en werd een stevig feestje gebouwd. Op zondag werden ook nog eens 10 kilometer gewandeld doorspekt met het nodige vertier gebracht door Stéphanie en Mélissa.

Nu zondag volgt de volgende 6-punter, de tijdrit. We verzamelen met zijn allen aan het lokaal om 08.45 uur om te scannen en in te schrijven. Omstreeks 9 uur vertrekken we gezamenlijk voor de verkenning van het parcours. De rit is ongeveer 15 kilometer lang. Nadien geeft iedereen op aan hoeveel hij denkt dat hij het parcours individueel kan afhaspelen, uitgedrukt in kilometer per uur. Alle deelnemers mogen niet in het bezit zijn van GPS, GSM, uurwerk of een ander toestel die kan helpen. Dus laat alvast uw Garmin maar thuis. De rest kan bij de start gedeponeerd worden bij de secretaris en onze PR-manager Melissa zal steekproefsgewijs controles uitvoeren. Opgelet: de kruispunten worden niet afgezet en iedereen dient zich aan de wegcode te houden. Degene die het dichtst in de buurt komt, wint deze editie ongeacht bij welke groep hij rijdt. De eerste drie krijgen een mooie prijs en mogen in de gazet. De snelste bij elke groep wacht eeuwige roem en tonnen respect bij zijn collega's. Elke minuut vertrekt er iemand.

Ondertussen kunnen de deelnemers, sympathisanten, supporters, geburen, kinderen, kleinkinderen, echtgenotes, enz. terecht op de parking aan het lokaal om een picon te nuttigen. Ook zorgen we voor een braadworst of aperobordje om de innerlijke mens te versterken na uw onwaarschijnlijke krachttoer. De prijsuitreiking is voorzien rond 12 uur. Gewone dranken worden ook voorzien. Dit alles om onze kas wat te spijzen. Dus allen op post, al is het maar om er ene te komen drinken, en er wordt goed, warm en windstil weer verwacht.

Met sportieve groeten

Namens het bestuur

 

Reacties

Reacties zijn niet beschikbaar voor gasten. Log alstublieft eerst in om reacties te zien en toe te voegen.