Enkele organisaties die even jullie aandacht verdienen

Hallo

Mogen we even jullie aandacht voor enkele initiatieven die we een warm hart toedragen.  Voor de koerskousen kan je alle inlichtingen verkrijgen bij Stephanie Ligneel.   

19-Omloop-ARRO-Ieper---Memorial-Eddy-Braem-2024
66 kb
Lees Meer
  1867 Hits

Seizoen 2024 is in gang geschoten!

Zondag 3 maart 2024 : Vanmorgen stond de eerste officiële rit op het programma van WTC JDJD Langemark We startten de dag met een heerlijk ontbijt , lekkere ontbijtkoeken en pistolets voorzien van Bakkerij Mathias & Jasmine , Om daarna te rijden naar de kerk waar de diaken onze fietsen inwijdde . Na een gezamenlijk ritje van 30 kilometer , dronken we samen heerlijke picon in ons nieuw clublokaal Come back, te Langemark Bekijk het filmpje van onze eerste rit op onze Facebookpagina.

Lees Meer
  3712 Hits

Inschrijvingen voor de quiz zijn geopend

Aarzel niet om een ploeg samen te stellen en laat u uitdagen...  Iedereen ontvangt een mooie prijs! 

Lees Meer
  2776 Hits

Openingsrit met ontbijt op 3 maart om 08.30u

Intussen loopt het cyclocrossseizoen op zijn laatste beentjes en zijn de koersen op het Iberisch schiereiland en in de Provence al volop terug aan de gang. Remco kon reeds een eerste pluim op zijn hoed steken en Wout kende wat pech, maar desalniettemin nadert de start van seizoen 2024 met rasse schreden.

We starten ons seizoen met traditioneel een ontbijt. Dus zondag 3 maart om 08.30u op post aan het nieuwe lokaal ' Come Back' met een lege maag! . Na het ontbijt om 09.30u wordt er weer een fietswijding voorzien door diaken Frank Allewaert gevolgd door een korte rit van ongeveer 30 kilometer aan een gezapig tempo. Nadien gaan we op de foto en trakteert de club alle leden op een picon gevolgd door een 'tegenzet' van Pascal en Chantal, onze lokaalhouders. Waarvoor dank!

P.S.: Mensen die door omstandigheden nog niet de gelegenheid gehad hebben om hun lidmaatschap te vernieuwen of nieuwe leden, gelieve contact op te nemen met onze secretaris Liesbeth via mail op liesbeth.boterdaele@telenet.be

P.P.S.: Er zijn nog wat vrije lottonummers. Bij elke zaterdagavondtrekking tijdens het seizoen wint het reservenummer 5 bierbons. Jaarinleg is 20 euro. Dit ten voordele van de club. Alle inlichtingen bij Steven Defraeye.

Met sportieve groeten

Namens het bestuur 

Lees Meer
  1437 Hits

Inschrijvingen seizoen 2024

Hallo iedereen

Vooreerst wensen we u en uw geliefden een veilig, gezond, sportief en voorspoedig nieuwjaar!

2023 was een jaar met heel wat veranderingen. Zo moesten we spijtig genoeg afscheid nemen van ons vertrouwd clublokaal. Marc Decaestecker gaat op een welverdiend pensioen en er werd geen overnemer gevonden. Daarom werd uitgekeken naar een alternatief, waarbij onze stek 'De Caracas' met café 'De Sportman' wordt opgevolgd door de 'Come Back' op de markt van Langemark. Centraler kunnen we alvast niet zitten. Bedankt alvast Chantal en Pascal om ons met open armen te ontvangen.

Ook heeft onze voormalige voorzitter Koen Dewulf beslist om een stapje opzij te zetten, zodoende wat meer ontspanning te hebben naast zijn drukke carrière. Hij blijft uiteraard fervent fietser bij onze club. Een dikke merci voor uw jarenlange inzet Koen!! De opvolging wordt verzekerd door Melissa Van Acker en Jurgen Vanbelleghem. Een voorzittersduo dus. Zij gaan het twaalfkoppig bestuur voor doorheen het komende werkjaar. Het bestuur is ondertussen tevens versterkt met Elke Cardinael. Welkom Elke!!

Dit brengt ons natuurlijk bij de start van het seizoen 2024. De inschrijvingen voor dit seizoen zijn voorzien in ons nieuw lokaal de Come Back op vrijdag 26 januari om 20 uur. Tevens kan er op dit moment door de nieuwe leden kledij gepast worden, alsook is er de mogelijkheid om iets bij te bestellen indien u dat wenst. Het lidgeld voor het seizoen 2024 bedraagt 90 euro. Hierin zit begrepen: ontbijt en picon na openingsrit, een lekkere tas soep na elke zondagrit, een heerlijke pater tijdens de paterrit, de souper en zoveel meer…

Het seizoen zelf start met de openingsrit op zondag 3 maart met een ontbijt en fietszegening. Dit gevolgd door een gezamenlijke fietsritje van een dertigtal kilometer waarna een receptie volgt om het seizoen te openen die wederom een dertigtal ritten telt.

De overige data met activiteiten worden op het inschrijvingsmoment zorgvuldig uit de doeken gedaan, en zullen in een volgende mail worden bevestigd.

We hopen jullie alvast in grote getale te verwelkomen op de inschrijving op 26 januari om 20 uur in de Come Back.

Met sportieve groeten

Namens het bestuur 

Lees Meer
  6241 Hits

Tijdrit JDJD 2023

Hallo Beste Leden

Intussen kunnen we tevreden terugkijken op het weekend in Retie. De vrijdag begon zeer nat zodat de rit vanuit Langemark voor de meesten een NO GO was. Het aansluiten bij de groep voor Sint-Niklaas was de meest juiste beslissing, bleek later op de avond toen we droog en wel in Retie aankwamen. De worsten smaakten wonderwel en na een leuke avond met veel leute en gezang werd de volgende ochtend de rit aangevat na een plensbuitje. Drie platte banden en 70 kilometer later konden we genieten van een heerlijke spaghetti of croque. Bij dikke Louis werden ook nog de nodige suikers in de vorm van een limburgse vlaai ingeslagen voor de laatste loodjes. s'Avonds vonden de cowboys en de "lonely" indiaan mekaar en werd een stevig feestje gebouwd. Op zondag werden ook nog eens 10 kilometer gewandeld doorspekt met het nodige vertier gebracht door Stéphanie en Mélissa.

Nu zondag volgt de volgende 6-punter, de tijdrit. We verzamelen met zijn allen aan het lokaal om 08.45 uur om te scannen en in te schrijven. Omstreeks 9 uur vertrekken we gezamenlijk voor de verkenning van het parcours. De rit is ongeveer 15 kilometer lang. Nadien geeft iedereen op aan hoeveel hij denkt dat hij het parcours individueel kan afhaspelen, uitgedrukt in kilometer per uur. Alle deelnemers mogen niet in het bezit zijn van GPS, GSM, uurwerk of een ander toestel die kan helpen. Dus laat alvast uw Garmin maar thuis. De rest kan bij de start gedeponeerd worden bij de secretaris en onze PR-manager Melissa zal steekproefsgewijs controles uitvoeren. Opgelet: de kruispunten worden niet afgezet en iedereen dient zich aan de wegcode te houden. Degene die het dichtst in de buurt komt, wint deze editie ongeacht bij welke groep hij rijdt. De eerste drie krijgen een mooie prijs en mogen in de gazet. De snelste bij elke groep wacht eeuwige roem en tonnen respect bij zijn collega's. Elke minuut vertrekt er iemand.

Ondertussen kunnen de deelnemers, sympathisanten, supporters, geburen, kinderen, kleinkinderen, echtgenotes, enz. terecht op de parking aan het lokaal om een picon te nuttigen. Ook zorgen we voor een braadworst of aperobordje om de innerlijke mens te versterken na uw onwaarschijnlijke krachttoer. De prijsuitreiking is voorzien rond 12 uur. Gewone dranken worden ook voorzien. Dit alles om onze kas wat te spijzen. Dus allen op post, al is het maar om er ene te komen drinken, en er wordt goed, warm en windstil weer verwacht.

Met sportieve groeten

Namens het bestuur

Lees Meer
  17101 Hits

Weekend van JDJD 2023!

Hallo Beste Leden


Ons traditioneel weekend gedurende het eerste weekend van september komt er weer aan.


We starten op vrijdag 1 september met een treinrit naar Sint-Niklaas om van daaruit een tocht van ongeveer 85 kilometer naar de locatie genaamd 'Calimero' in Retie te fietsen.

Alle info over deze mooie verblijfplaats is te vinden op https://dockxstays.be/aanbod/calimero-retie. We spreken af om 13.00 u aan het station te Ieper om dan na aankoop van een ticketje de trein van 13.15u richting Sint-Niklaas te nemen. De fietsen worden donderdagavond geladen en naar Sint-Niklaas gebracht. Zorg dus dat je alle nodig materiaal bij hebt om dan iets na 16u van daaruit te vertrekken richting Retie. Ook de mensen die niet naar daar fietsen worden rond 18.30u verwacht in Retie, Geelsebaan 139. Voor de echte kilometervreters is er ook een rit vanuit Langemark van om en bij 200km voorzien.  Meer info daarover volgt.  Na de kamerindeling wordt de barbecue ontstoken en kunnen we een braadworst nuttigen. De rest van de avond wordt een gezellig samenzijn met een natje en een droogje.Op zaterdag gaan we na het ontbijt met onze fiets de hort op. Er is een rit voorzien van ongeveer 110 kilometer aan een gezapig tempo met de nodige stops zodat iedereen kan volgen. Ook is een volgwagen voorzien om ons bij te staan bij pech. Rond de middag na ongeveer 70 kilometer en het nuttigen van een broodje kunnen de mensen met nog wat kruit in de kuiten vertrekken voor een extra toertje van nog een 70 à 80 kilometer. De anderen keren vervolgens terug door de Kempen met nog een stop onderweg. 's Avonds worden we vergast op een heerlijke maaltijd. Na de maaltijd gaan we de beentjes losgooien op een spetterende soirée in het thema van 'Cowboy & Indiaan'. Dus voorzie alvast een passende outfit en vergeet uw favoriete muziek niet door te geven. Na het ontbijt op zondag is er een wandeltocht voorzien over de purperen hei. 's Middags is er nog een middagmaal en dan zit het weekend er alweer op. Dus snel inschrijven is de boodschap want de capaciteit is beperkt tot 44 personen. Dit kan via deze link ten laatste tegen 25 augustus: https://forms.gle/AaTY7umTPEj1XSED8 .De kostprijs 'all in' bedraagt 130 euro per persoon. Na storting van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer: BE60 6528 3944 6570 met vermelding van 'weekend jdjd' en uw naam is de inschrijving definitief.

Met vriendelijke groeten en hopend op goed weer


P.S.: We voorzien transport van fietsen en bagage naar en van de logeerplaats
P.P.S.: Partners zijn ook welkom

P.P.P.S.: Voor zondag en woensdag zijn de ritten te vinden op de https://jongerdanjedenkt.be/kalender


Namens het bestuur 

Lees Meer
  4008 Hits

Inschrijvingen BBQ van 2 juli zijn geopend!!

De inschrijvingen voor de BBQ van 2 juli zijn geopend. Voor 25 euro per persoon krijgen jullie een aperitief naar keuze met amuses vanop de rooster. Een assortiment van drie stukken vlees gebakken door BBQ-Meister Peter. Koude groenten, sauzen en warme aardappeltjes naar believen. Als dessert is er een ijsje voorzien. Inschrijven kan aan de tafel op zondag en woensdag met gepast geld of door het overschrijven van het te betalen bedrag op het rekeningnummer van JDJD. Dit is BE60 6528 3944 6570. Met vermelding van BBQ, uw naam en het aantal personen. Allen welkom. Dus breng gerust familie en vrienden mee. 

Lees Meer
  3209 Hits

Overlijden van Willy Willems

Willy Willems ex-bestuurslid van jdjd en trouwe cafégast bij Marc is deze week overleden.   Uit naam van jdjd wensen we zijn familie en vrienden veel sterkte toe.   

Lees Meer
  4229 Hits

Quiz van JDJD

Eerste WTC JDJD Langemark quiz was meer dan geslaagd. Full house met dertig ploegen en een prachtige top 3. Op 3 de Rozeos, op twee de collega's van Tandje Bie en op één Toneelvereniging Sint-Jans-Gilde. Proficiat en bedankt aan alle deelnemers, sponsors en Gemeente Langemark-Poelkapelle.  Op naar editie twee volgend jaar.

Lees Meer
  6591 Hits

Quiz van JDJD

Op 12 mei gaat onze eerste quiz door.  Er zijn nog enkele plaatsen vrij.  Alle info op de flyer. 

Lees Meer
  1931 Hits

Good morning ride en ritten van 12 maart

De openingsrit met ontbijt en fietswijding van zondag laatstleden is goed verlopen. Het weer hadden we niet echt mee, maar het kon erger. Deze zondag worden we verwacht bij "Minne Sport" voor een koffiekoek en een lekkere koffie naar aanleiding van hun 10-jarig bestaan in Ieper. We verzamelen met zijn allen aan het lokaal om 08.15uur om dan in groep naar "Minne Sport" te fietsen. Van daaruit vertrekken we rond 9 uur per categorie voor de voorziene rit. Alle details van de ritten staan op de kalender onder volgende link: https://jongerdanjedenkt.be/kalender.

Agenda 2023:

- start seizoen dames: 29 maart 18.45u

- Paasmaandag 10 april: Paterrit naar de abdij van Westvleteren

- 12 mei: Eerste JDJD-kwis

- Zomer BBQ in nieuw jasje: 2 juli

- JDJD-weekend: 1,2 en 3 september

- Tijdrit zoals verleden jaar: 10 september

- Souper: 4 november 

Lees Meer
  1892 Hits

Openingsrit met ontbijt op 5 maart

Hallo Beste Leden

Intussen weten we dat de ploeg van Wout te duchten is. Wout meldde zich intussen af voor de Strade om nog beter te zijn in de Ronde en Roubaix, wordt gezegd.

Volgend weekend start het seizoen met traditioneel een ontbijt. Dus nu zondag 5 maart om 08.30u op post aan het lokaal met een lege maag! Om een beetje een zicht te hebben hoeveel pistoleekes en koffiekoeken we bij Mario van Cocerulle moeten bestellen vragen wij om via deze link: https://forms.gle/yJrmj9FUaKMWmgvP6 uw aanwezigheid te bevestigen en dit voor vrijdagmorgen 3 maart. Na het ontbijt om 09.30u wordt er terug een fietswijding voorzien door diaken Frank Allewaert gevolgd door een korte rit van ongeveer 30 kilometer aan een gezapig tempo. Nadien gaan we op de foto bij de 'Draak van Marc' en trakteert de club alle leden op een picon gevolgd door een 'tegenzet' van Marc, onze lokaalhouder. Waarvoor dank!

We kregen ook van onze sponsor 'Minne Sport' volgende uitnodiging:
Dus het komt erop neer dat we voor de start van onze tweede rit op 12 maart eerst langs daar passeren om een koffie met een koek te nuttigen om hun tienjarig bestaan in Ieper te vieren. Uiteraard gaan wij als club hierop in. Dus eerst koffie en een ontbijtkoek en dan starten we per categorie vanop de parking van 'Minne Sport' elk aan zijn voorziene rit. Meer details volgen. Maar graag ook een antwoord via het bovenstaand formulier of je aanwezig kan zijn op vraag van 'Minne Sport' om een richtlijn te hebben naar bestellingen toe.

We hopen jullie allemaal te verwelkomen op de openingsrit en kijken uit naar een sportief seizoen 2023!

Met sportieve groeten

Namens het bestuur

"De sterkte van een team zijn de leden.
De sterkte van de leden is het team
"

W.T.C. J.D.J.D. Langemark

Lokaal 'De Sportman'

Boezingestraat 115

8920 Langemark-Poelkapelle

Website www.jongerdanjedenkt.be

Facebook WTC JDJD Langemark 

Lees Meer
  2424 Hits

Inschrijving seizoen 2023

Vooreerst een voorspoedig 2023 gewenst!

Ondertussen is het wielerseizoen gestart in Australië en Argentinië en is er binnen twee weken het WK cyclocross. Dit om maar te zeggen dat het volgend seizoen al aan de horizon komt piepen. Traditioneel begint het seizoen met de inschrijvingen en voor de nieuwe leden een pasmoment om kledij te passen. De inschrijving met een voorstelling van het jaarprogramma gaat door in ons lokaal 'De Caracas' op 3 februari om 20 uur. Het lidgeld blijft, in tegenstelling tot vele andere, ongewijzigd op 80 euro. Er kan contant of met Payconiq betaald worden. Dus niet meer met de kaart.

De openingsrit is alvast voorzien op 5 maart met traditioneel een ontbijt, gevolgd door de fietswijding en een korte openingsrit. Verdere info en timings volgen nog.

Dus met z'n allen op post voor de inschrijving op vrijdag 3 februari. 

Lees Meer
  7596 Hits

21ste Toontjes veldtoertocht & Cyclo

Dikke aanrader om seizoen 2023 te starten:


21e Toontjes Mountainbiketocht

  • zondag 29 januari 2023
OC HazebrugMountainbiketocht in Sint-Juliaan Langemark op een afstand van 23, 45 of 60 km, ook een wegrit van 35 of 70 km.  Locatie OC Hazebrug Haezeweidestraat 24 , 8920 Langemark-PoelkapelleOrganisatieKermiscomité Sint-JuliaanBrugseweg 36, Brugseweg 36, 8920 Langemark , 8920 Langemark-Poelkapelle
Lees Meer
  4761 Hits

Foto's tijdrit!

Foto's van de tijdrit zijn te vinden via deze link: 

Lees Meer
  3597 Hits

Uitslag tijdrit!

Lees Meer
  4031 Hits

Daguitstap 3 september 2022

Het stramien van de dag ziet er als volgt uit. We verzamelen aan de nieuwe sporthal van Langemark, dus niet aan het lokaal, om 7 uur met onze piekfijn in orde zijnde fiets en alles wat nodig is om de dag door te maken zijnde gevulde bidons, helm, gellekes,.... Neem zeker ook een klein rugzakje mee met uw fietsschoenen erin en draag voor de heenreis en de maaltijd een paar gewone schoenen. Daar staat een bus te wachten die ons naar de startplaats zal brengen. De fietsen worden op een vrachtwagen geladen en tevens naar de startplaats gebracht. Aangekomen op de startplaats wacht ons een tasje koffie en enkele koffiekoeken om aangesterkt aan het eerste deel van de tocht te beginnen. We gaan omstreeks 9.30u vertrekken in de buurt van Atrecht met in ons kielzog een volgwagen waar we alle overtollig materiaal in kwijt kunnen. We doorkruisen een oud slagveld met daarin een nijdig hellinkje om dan rond de middag toe te komen na ongeveer 53 km op de plaats waar we het middagmaal gaan nuttigen. Voor degenen die enkele jaren geleden mee waren zal het een blij weerzien worden. Na het middagmaal gaan we verder richting de wat meer bekende streken. Na nog een stop na 30 km trekken we Langemarkwaarts waar we iets voor 18 uur zullen toekomen. We kunnen dit aanbieden aan de zeer democratische prijs van 35 euro per persoon middagmaal inbegrepen. Later deze week volgt nog een mail met daarin een link waarin je voor het middagmaal een keuze kunt maken alsook met het rekeningnummer om je inschrijving volledig te maken. Hopelijk kunnen we rekenen op de weergoden en een talrijke opkomst. 

Lees Meer
  3282 Hits

Spierpijn en wat nu?

WAAROM KRIJG JE PIJN NA EEN TRAINING EN WAT JE ERAAN KUNT DOEN?
Iedereen kent het wel, de lang uitgestelde klus in de tuin, een lange fietstocht of je hebt besloten om een stevige leg-day workout te doen... en de volgende dag en zeker de dag nadien is het leven een ware hel.
Gefeliciteerd, je hebt een spierkater, ook wel gekend als verlate spierpijn of, in technische termen, Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS).
WAT IS NU DELAYED ONSET MUSCLE SORENESS OF DOMS JUIST?
Doms is een specifieke spierpijn en -stijfheid die optreedt NA een zware fysieke inspanning. Het is dus een verlate spierpijn die ook wel eens spierkater genoemd wordt.
Een spierkater is wellicht voor iedereen herkenbaar: de bewegingen zijn beperkt en pijnlijk vooral in de spieren die arbeid verricht hebben. Soms kan je ook koorts maken en ervaar je grieperige symptomen.
Het is zeker geen pretje maar dit is compleet normaal en geen reden tot bezorgdheid.
Evenwel, als je tijdens het sporten al spierpijn of stijfheid ervaart, dan kan dit wel wijzen op een blessure of het begin ervan.
Train daarom altijd met gezond verstand en laat je begeleiden door professionele coaches.
WAT VEROORZAAKT NU VERLATE SPIERPIJN?
Wanneer we onze spieren zwaarder belasten dan dat ze gewend zijn, ontstaan er microscopisch kleine scheurtjes in onze spieren.
In tegenstelling tot wat men oorspronkelijk dacht, zijn het niet deze spierscheurtjes, het opgebouwd melkzuur of afvalstoffen die de pijn veroorzaken maar wel het herstelproces dat op gang gebracht wordt.
Na de inspanning, sturen je beschadigde spieren ontstekingssignalen naar je lichaam om het wederopbouwproces op gang te brengen.
Macrofagen worden naar je spieren gestuurd om het beschadigde weefsel op te ruimen, zodat je spieren weer kunnen opbouwen.
Deze initiële ontstekingsreactie stuurt ook vocht naar je spieren, waardoor ze opzwellen wat ook zorgt voor extra spanning en pijn.
Een andere stof, bradykinine genaamd, wordt ook naar je spieren gestuurd om te helpen bij het herstel.
Bradykinine veroorzaakt een toename van de zenuwgroeifactor en dit maakt je zenuwuiteinden gevoeliger waardoor je meer pijn ervaart.
Hoe DOMS te behandelen?
DOMS kan pijnlijk zijn, maar het is tijdelijk; de pijn en stijfheid zullen 24-72 uur na de training pieken om daarna over een zelfde tijdspanne vanzelf te verdwijnen.
In sommige gevallen kan het iets langer dan een week duren voordat deze volledig is verdwenen maar het is geen blijvend trauma.
Evenwel, plezant is iets anders en we geven hieronder enkele goede behandelingsmethoden mee die je zelf kan uitproberen.
Cryotherapie
De wetenschap is er nog niet helemaal uit dat cryotherapie oftewel koudetherapie DOMS kan verminderen.
Maar er zijn toch vele atleten en professionele sportploegen die cryotherapie systematisch toepassen om spierpijn en ontstekingen te behandelen dus het loont zeker de moeite om het zelfs een te proberen.
Een beproefde manier is het nemen van ijsbaden of koude douches. Een gemakkelijkere manier is het leggen van cold packs. Dit is veel toegankelijker maar je kan het alleen maar lokaal toepassen terwijl een bad of douche meerdere en/of grotere spiergroepen in één keer aanpakt.
Magnesium
Magnesium helpt de verkrampte spieren, bloedvaten en zenuwen te ontspannen, en geeft energie aan het lichaam.
Het helpt uitstekend bij het herstel van de spieren na het sporten.
Studies tonen ook aan dat magnesium een belangrijk positief effect heeft op je gemoed.
Het helpt om beter te slapen en is fantastisch om je lichaam en geest te ontspannen na een zware inspanning.
Massage
Massage is een prachtige manier om spier- en gewrichtspijnen aan te pakken.
Foam rollen en triggerpointmassage zijn ook aan de orde om je spieren te laten herstellen.
Water drinken
Voldoende water drinken is zeker bij DOMS aangeraden. Het herstelproces vraagt veel vocht om afvalstoffen af te voeren en bouwstoffen aan te brengen.
Voeding
Herstel kost energie en deze haal je uit lichtverteerbare voeding met voldoende protëine.
Cafeïne
Misschien een verrassing voor velen maar het wetenschappelijk bewezen dat cafeïne zenuwprikkels onderdrukt waardoor je vermoeidheid en pijn minder sterk voelt. Men vermoedt ook dat cafeïne de aanmaak van glycogeen in de spieren tijdens de recuperatiefase zou stimuleren.
Blijf evenwel weg van energiedrankjes en geniet van een zelfgebrouwen kopje koffie of maak een iced tea met onze Good Spirits cold brew coffee.
Overdrijf zeker niet, 1 à 2 kopjes koffie per dag is voldoende.
Beweging
Het mag contradictorisch klinken maar bewegen helpt effectief als je DOMS hebt zolang het maar licht houdt: korte wandeling, wat fietsen, zwemmen, een licht yoga sessie zonder al te diep te stretchen zijn ideaal.
Goede nachtrust
Spieren herstellen als het lichaam in rust is, vooral tijdens de slaap. Zorg daarom voor een optimale nachtrust, in ons gamma 'Goed Slapen' vindt een ruim aanbod van interessante items die je hierbij kunnen helpen.
Tijd
Hoe pijnlijk op het moment ook, een spierkater is tijdelijk. Geef het tijd en de pijn verdwijnt.
Wat achterblijft zijn spieren die weer een beetje sterker zijn geworden.
KUN JE TRAINEN MET DOMS?
Ja, dat kan, een goede recovery training kan zeker helpen om de pijn te verlichten en of om sneller te verwijderen.

Neem nu zeker de tijd om op te warmen en doe dan wat lichte cardio, yoga of probeer ook wat foamrollen of triggerpoint massage om pijnlijke spieren wat te helpen ontspannen. 

Lees Meer
  4761 Hits

Congérit 2022

Op onze nationale feestdag 21 juli gaat de congérit terug door! Open voor iedereen, dus ook niet leden. Men zegge het voort. Er zijn twee afstanden voorzien. Een rit van 107km rond Kortrijk aan een gemiddelde van ongeveer 28km/u en een rit van 148km aan een gemiddelde van ongeveer 30/31km/u richting vlaamse ardennen met Kluisberg en Côte de Trieu. Beide ritten stoppen in Bellegem bij Omer om er ene te drinken. Vertrek aan ons lokaal 'de Caracas' Boezingestraat 115 Langemark om 07.30uur. Voorzie voldoende drank en proviand voor onderweg want er gaat geen volgwagen mee. We kunnen onderweg wel eens stoppen aan een bakkerij/winkel om iets te kopen.

Alle ritten zijn te raadplegen op https://jongerdanjedenkt.be/kalender.

Lees Meer
  3777 Hits